Pulykamell koszorú recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- ízlés szerint só és bors(kb. 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bors)
- 20 dkg édesburgonya
- 30 dkg kelbimbó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg bacon
- egy evőkanál méz
- egy citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- egy kevés őrölt chili (kb fél kávéskanál)
Elkészítése:
A pulykamellet kockákra vágtam, fűszereztem sóval és borssal. Picit hagytam állni.
Addig az édesburgonyát kisebb darabokra vágtam és feltettem főni sóval és borssal.
A kelbimbókat megpucoltam és fokhagymás-vajas vízben feltettem főni. Kicsi sót és borsot szórtam még bele.
A kockára vágott bacont megpirítottam, kiszedtem a serpenyőből, majd a kisült szalonna zsírján lesütöttem a pulykamell kockákat.
Az öntethez a mézet, a friss citromlevet, mustárt, sót, borsot és őrölt chilit összekeverem, majd picit állni hagytam a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor megfőttek/ megpárolódtak a zöldségek, leöntöm róla a vizet.
Egy tányérra helyeztem kör alakban a rukkolát, meglocsoltam egy kevés öntettel, elosztottam rajta a főtt kelbimbót, édesburgonyát és a sült pulykamell kockákat, majd megszórtam a sült baconnel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









