Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahússal töltött tök recept

Pulykahússal töltött tök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes méretű főzőtök
    • 1 fej vöröshagyma
    • fél kg pulyka darált hús
    • bors
    • 30 dkg sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A kapormártáshoz:

    • 1 csokor kapor
    • 5 dkg vaj vagy margarin
    • 5 dkg GM zabpehelyliszt
    • 4 dl tej
    • 2 tk ecet
    • 1 tk cukor

    Elkészítése:

    A megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig kevergetjük, majd fedő alatt kissé megpároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.

    A sajtból levágunk 8 szeletet, a többit lereszeljük és a húshoz keverjük.

    A tököt alaposan megmossuk, egy tiszta kefével vagy mosogatószivaccsal át is súroljuk a héját, majd a 2 végét levágva, kb 2 cm-es karikákat vágunk belőle. Nekem 8 szelet lett, ekkor a közepükből a magházat eltávolítjuk, egy magas falú tepsibe tesszük a tökkarikákat és a sajtos-húsos töltelékkel megtöltjük, végül a korábban leszelt sajt szeletekkel borítjuk a tetejét.

    A tepsibe kb 2 dl vizet öntünk és előmelegített 180 fokos sütőben kb fél óra alatt megsütjük.

    A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a zabpehelylisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. A megmosott kaprot apróra vágjuk,és a mártásba szórjuk. Ha szükséges még utánízesítjük.

    Rizzsel és kapormártással kínáljuk a töltött tököt.

    Tipp:

    Inkább nyári étel, vagyis annak a függvénye, hogy mikortól kapható friss főzőtök. Gyorsan elkészül, mutatós, egészséges és finom, akár a vasárnapi asztalon megállja a helyét!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá