Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykafalatok paradicsomos zellerrel recept

Pulykafalatok paradicsomos zellerrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykahús
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 0,5 szál póréhagyma
    • 50 dkg zellergumó
    • 2 sárgarépa
    • 0,5 fej karfiol
    • 1 kk morzsolt rozmaring
    • 1 tk morzsolt oregánó
    • 1 tk morzsolt bazsalikom
    • 1 dl rozé bor
    • 3-5 dl sűrített paradicsom
    • cukor

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk, a póréhagymát, a zellergumót, a sárgarépát feldaraboljuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

    Egy magas falú serpenyőben a zsíron fehéredésig pirítjuk a húst, megszórjuk rozmaringgal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított póréhagymát, és tovább pirítjuk.

    Amikor a póré megfonnyadt, hozzáadjuk a zellert és a sárgarépát. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. 5 perc párolás után mehet hozzá a karfiol is. Aláöntjük a bort, sózzuk, és fedő alatt félpuhára főzzük a zöldségeket.

    Végül beleöntjük a paradicsomot, ízlés szerint cukrozzuk, összeforraljuk, és tálaljuk.

    Kifőtt tésztával kínáljuk, tetejére reszelt sajtot szórunk.

    Tipp:

    Az elkészítés során ügyelni kell, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, hanem ahogy szokás, roppanósra főzzük. Igen kellemes textúrájú ragut kapunk, ami ízeiben viszont a bolognaira emlékeztet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá