Pulykafalatok paradicsomos zellerrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykahús
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 50 dkg zellergumó
  • 2 sárgarépa
  • 0,5 fej karfiol
  • 1 kk morzsolt rozmaring
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • 1 dl rozé bor
  • 3-5 dl sűrített paradicsom
  • cukor

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, a póréhagymát, a zellergumót, a sárgarépát feldaraboljuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

Egy magas falú serpenyőben a zsíron fehéredésig pirítjuk a húst, megszórjuk rozmaringgal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított póréhagymát, és tovább pirítjuk.

Amikor a póré megfonnyadt, hozzáadjuk a zellert és a sárgarépát. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. 5 perc párolás után mehet hozzá a karfiol is. Aláöntjük a bort, sózzuk, és fedő alatt félpuhára főzzük a zöldségeket.

Végül beleöntjük a paradicsomot, ízlés szerint cukrozzuk, összeforraljuk, és tálaljuk.

Kifőtt tésztával kínáljuk, tetejére reszelt sajtot szórunk.

Tipp:

Az elkészítés során ügyelni kell, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, hanem ahogy szokás, roppanósra főzzük. Igen kellemes textúrájú ragut kapunk, ami ízeiben viszont a bolognaira emlékeztet.