Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a póréhagymát, a zellergumót, a sárgarépát feldaraboljuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
Egy magas falú serpenyőben a zsíron fehéredésig pirítjuk a húst, megszórjuk rozmaringgal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított póréhagymát, és tovább pirítjuk.
Amikor a póré megfonnyadt, hozzáadjuk a zellert és a sárgarépát. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. 5 perc párolás után mehet hozzá a karfiol is. Aláöntjük a bort, sózzuk, és fedő alatt félpuhára főzzük a zöldségeket.
Végül beleöntjük a paradicsomot, ízlés szerint cukrozzuk, összeforraljuk, és tálaljuk.
Kifőtt tésztával kínáljuk, tetejére reszelt sajtot szórunk.
Az elkészítés során ügyelni kell, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, hanem ahogy szokás, roppanósra főzzük. Igen kellemes textúrájú ragut kapunk, ami ízeiben viszont a bolognaira emlékeztet.