Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykafalatok citromos fokhagymamártásban recept

Pulykafalatok citromos fokhagymamártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 1 kk mustár
    • 1 citrom leve
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk porcukor
    • 2 ek tejföl
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek olajon megsütöm.

    A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom és a tojássárgájával jól kikeverem. A maradék olajat kis adagokban hozzáadva keverem, mint a majonéz készítésnél.

    Amikor az összes olajat beledolgoztam, ízesítem a citrom levével, a reszelt héjával, sóval, borssal, cukorral és mustárral.

    Végül belekeverem a tejfölt, és az egészet ráöntöm a kisült húsra, és elkeverem.

    Zöldsalátát kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá