Pulykafalatok citromos fokhagymamártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykafalatok citromos fokhagymamártásban

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 kk mustár
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk porcukor
  • 2 ek tejföl
  • őrölt bors

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek olajon megsütöm.

A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom és a tojássárgájával jól kikeverem. A maradék olajat kis adagokban hozzáadva keverem, mint a majonéz készítésnél.

Amikor az összes olajat beledolgoztam, ízesítem a citrom levével, a reszelt héjával, sóval, borssal, cukorral és mustárral.

Végül belekeverem a tejfölt, és az egészet ráöntöm a kisült húsra, és elkeverem.

Zöldsalátát kínálok mellé.