Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykacomb szaftos hagymás krumplival recept

Pulykacomb szaftos hagymás krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 pulyka alsócomb (1 szárny is volt köztük)
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
    • 3 ek étolaj
    • saját készítésű fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű) – hasonló fűszerkeverék kapható kereskedelemben is
    • 2,5 kg krumpli
    • 4 fej vöröshagyma
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek étolaj
    • a kisült pecsenye leve

    Elkészítése:

    A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat (kb. 80 perc). A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.

    Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit.

    A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.

    A sült pulykacombot a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.

    A pulykacomb szaftos hagymás krumplival kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 129 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá