Pulykacomb szaftos hagymás krumplival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykacomb szaftos hagymás krumplival

Hozzávalók:

  • 6 pulyka alsócomb (1 szárny is volt köztük)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
  • 3 ek étolaj
  • saját készítésű fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű) – hasonló fűszerkeverék kapható kereskedelemben is
  • 2,5 kg krumpli
  • 4 fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek étolaj
  • a kisült pecsenye leve

Elkészítése:

A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat (kb. 80 perc). A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.

Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit.

A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.

A sült pulykacombot a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.