Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Polentaágyon sült csirkecomb recept

Polentaágyon sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirke felső comb
    • 10 dkg füstölt bacon
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg kukorica dara
    • 2 l víz
    • 25 dkg túró
    • bors
    • olaj
    • tejföl

    Elkészítése:

    Elkészítjük a polentát. A 2 l vizet sózzuk és feltesszük főni. Amikor felforrt, folyamatosan kavargatva adagoljuk bele a kukorica darát és addig főzzük, míg teljesen bedagad, illetve megpuhul.
    Hagyjuk hűlni. Amikor már nem forró, alaposan eldolgozzuk benne a túrót és ha szükséges, sózzuk még. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk. Kevés sóval, borssal bedörzsöljük, kissé kiklopfoljuk. Kevés olajon a húst elősütjük.

    A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. Abban a serpenyőben, amiben a húst elősütöttük, addig sütjük őket, míg a hagyma megpárolódik.
    Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, belesimítjuk a túrós polentát, rárakjuk a húst és az egészre rákanalazzuk a szalonnás hagymát. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a hús szépen megpirul.
    Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá