Hozzávalók:
Elkészítése:
Elkészítjük a polentát. A 2 l vizet sózzuk és feltesszük főni. Amikor felforrt, folyamatosan kavargatva adagoljuk bele a kukorica darát és addig főzzük, míg teljesen bedagad, illetve megpuhul.
Hagyjuk hűlni. Amikor már nem forró, alaposan eldolgozzuk benne a túrót és ha szükséges, sózzuk még. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk. Kevés sóval, borssal bedörzsöljük, kissé kiklopfoljuk. Kevés olajon a húst elősütjük.
A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. Abban a serpenyőben, amiben a húst elősütöttük, addig sütjük őket, míg a hagyma megpárolódik.
Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, belesimítjuk a túrós polentát, rárakjuk a húst és az egészre rákanalazzuk a szalonnás hagymát. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a hús szépen megpirul.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.