Pirított zöldséges csirkemell puliszkával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál újhagyma
- 1 marék bazsalikomlevél
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- só, bors
- 2 dl kukoricaliszt
- 6 dl víz
- 1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a zöldségeket hasábokra, a hagymát karikára.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk és fehérdésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. A tejére szórunk bazsalikom leveleket.
Ha a zöldségek roppanósak, akkor zsírjára sütjük az egészet.
Amíg párolódik a hús és a zöldség, addig elkészítjük a puliszkát.
A vizet felforraljuk. Ha felforr, akkor sózzuk és beleszórjuk apránként a kukoricalisztet állandó kevergetés mellet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától. A végén belerakjuk a vajat és jól elkeverjük.
Ez selymessé teszi a puliszkát és nem áll össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »