Pirított zöldséges csirkemell puliszkával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál újhagyma
- 1 marék bazsalikomlevél
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- só, bors
- 2 dl kukoricaliszt
- 6 dl víz
- 1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a zöldségeket hasábokra, a hagymát karikára.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk és fehérdésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. A tejére szórunk bazsalikom leveleket.
Ha a zöldségek roppanósak, akkor zsírjára sütjük az egészet.
Amíg párolódik a hús és a zöldség, addig elkészítjük a puliszkát.
A vizet felforraljuk. Ha felforr, akkor sózzuk és beleszórjuk apránként a kukoricalisztet állandó kevergetés mellet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától. A végén belerakjuk a vajat és jól elkeverjük.
Ez selymessé teszi a puliszkát és nem áll össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »