Pirított zöldséges csirkemell puliszkával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál újhagyma
- 1 marék bazsalikomlevél
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- só, bors
- 2 dl kukoricaliszt
- 6 dl víz
- 1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a zöldségeket hasábokra, a hagymát karikára.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk és fehérdésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. A tejére szórunk bazsalikom leveleket.
Ha a zöldségek roppanósak, akkor zsírjára sütjük az egészet.
Amíg párolódik a hús és a zöldség, addig elkészítjük a puliszkát.
A vizet felforraljuk. Ha felforr, akkor sózzuk és beleszórjuk apránként a kukoricalisztet állandó kevergetés mellet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától. A végén belerakjuk a vajat és jól elkeverjük.
Ez selymessé teszi a puliszkát és nem áll össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »