Pirított zöldséges csirkemell puliszkával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál újhagyma
- 1 marék bazsalikomlevél
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- só, bors
- 2 dl kukoricaliszt
- 6 dl víz
- 1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a zöldségeket hasábokra, a hagymát karikára.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk és fehérdésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. A tejére szórunk bazsalikom leveleket.
Ha a zöldségek roppanósak, akkor zsírjára sütjük az egészet.
Amíg párolódik a hús és a zöldség, addig elkészítjük a puliszkát.
A vizet felforraljuk. Ha felforr, akkor sózzuk és beleszórjuk apránként a kukoricalisztet állandó kevergetés mellet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától. A végén belerakjuk a vajat és jól elkeverjük.
Ez selymessé teszi a puliszkát és nem áll össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »