Pirított sertés érmék palatinus módra recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés szűzpecsenye
- 3 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg vöröshagyma
- fűszerpaprika
- fél csokor petrezselyem
- 20 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 8 dkg zöldborsó
- 6 dkg libamáj
- 1,3 kg burgonya
Elkészítése:
Érmék:
A sertés szűzről eltávolítjuk a hártyát, majd kb. másfél cm vastagságban szeleteljük. Lisztbe forgatjuk és felhevített zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig sütjük és kivesszük.
Lecsó:
Vékonyra szeleteljük a hagymát, paprikát és az előzőleg visszamaradt zsiradékon lassú tűzön pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Amint a hagyma és a paprika üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paradicsomot és így főzzük tovább, amíg elég levet nem ereszt. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Pirított burgonya:
A burgonyát kb. másfél-másfél cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félkeményre főzzük. Lecsepegtetjük, majd tapadásmentes serpenyőben kevés zsiradékon pirítjuk.
Pirított máj:
Sózzuk, borsozzuk és megsütjük.
Végül az elősütött érméket a lecsóban pároljuk tovább, majd az érméket kivesszük és a lecsót a pirított burgonyával összeforgatjuk. A tetején az érmékkel, főtt zöldborsóval és libamáj szirmokkal tálalhatjuk