Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított sertés érmék palatinus módra recept

Pirított sertés érmék palatinus módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés szűzpecsenye
    • 3 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 8 dkg vöröshagyma
    • fűszerpaprika
    • fél csokor petrezselyem
    • 20 dkg zöldpaprika
    • 15 dkg paradicsom
    • 8 dkg zöldborsó
    • 6 dkg libamáj
    • 1,3 kg burgonya

    Elkészítése:

    Érmék:

    A sertés szűzről eltávolítjuk a hártyát, majd kb. másfél cm vastagságban szeleteljük. Lisztbe forgatjuk és felhevített zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig sütjük és kivesszük.

    Lecsó:

    Vékonyra szeleteljük a hagymát, paprikát és az előzőleg visszamaradt zsiradékon lassú tűzön pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Amint a hagyma és a paprika üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paradicsomot és így főzzük tovább, amíg elég levet nem ereszt. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát.

    Pirított burgonya:

    A burgonyát kb. másfél-másfél cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félkeményre főzzük. Lecsepegtetjük, majd tapadásmentes serpenyőben kevés zsiradékon pirítjuk.

    Pirított máj:

    Sózzuk, borsozzuk és megsütjük.

    Végül az elősütött érméket a lecsóban pároljuk tovább, majd az érméket kivesszük és a lecsót a pirított burgonyával összeforgatjuk. A tetején az érmékkel, főtt zöldborsóval és libamáj szirmokkal tálalhatjuk

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá