Pirított sertés érmék palatinus módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 3 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • fél csokor petrezselyem
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 8 dkg zöldborsó
  • 6 dkg libamáj
  • 1,3 kg burgonya

Elkészítése:

Érmék:

A sertés szűzről eltávolítjuk a hártyát, majd kb. másfél cm vastagságban szeleteljük. Lisztbe forgatjuk és felhevített zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig sütjük és kivesszük.

Lecsó:

Vékonyra szeleteljük a hagymát, paprikát és az előzőleg visszamaradt zsiradékon lassú tűzön pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Amint a hagyma és a paprika üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paradicsomot és így főzzük tovább, amíg elég levet nem ereszt. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát.

Pirított burgonya:

A burgonyát kb. másfél-másfél cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félkeményre főzzük. Lecsepegtetjük, majd tapadásmentes serpenyőben kevés zsiradékon pirítjuk.

Pirított máj:

Sózzuk, borsozzuk és megsütjük.

Végül az elősütött érméket a lecsóban pároljuk tovább, majd az érméket kivesszük és a lecsót a pirított burgonyával összeforgatjuk. A tetején az érmékkel, főtt zöldborsóval és libamáj szirmokkal tálalhatjuk

Tipp: