Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított csirkemáj / resztelt máj recept

Pirított csirkemáj / resztelt máj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 lecsópaprika
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • majoránna
    • őrölt bors
    • kevés olaj a hagyma párolásához

    Elkészítése:

    A hagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a kettévágott csirkemájakat beletéve, fehéredésig pirítjuk.

    Az apróra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kevés majoránnát is adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk.

    Folyadék hozzáadására nincs szükség, mert a máj eleget tartalmaz. Úgy állapíthatjuk meg, hogy kész van-e, hogy egy májdarabot kettévágunk, és ha a közepe nem rózsaszín, akkor elkészült. A végén sózzuk meg, mert ha előbb tesszük, megkeményedhet a máj.

    Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá