Pirított csirkemáj / resztelt máj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Pirított csirkemáj / resztelt máj

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 lecsópaprika
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt bors
  • kevés olaj a hagyma párolásához

Elkészítése:

A hagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a kettévágott csirkemájakat beletéve, fehéredésig pirítjuk.

Az apróra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kevés majoránnát is adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk.

Folyadék hozzáadására nincs szükség, mert a máj eleget tartalmaz. Úgy állapíthatjuk meg, hogy kész van-e, hogy egy májdarabot kettévágunk, és ha a közepe nem rózsaszín, akkor elkészült. A végén sózzuk meg, mert ha előbb tesszük, megkeményedhet a máj.

Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.