Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes-tejszínes csirkecsíkok recept

Petrezselymes-tejszínes csirkecsíkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemellfilé
    • 3 ek olaj
    • 0,5 kk só
    • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kicsit lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a husit fehéredésig pirítjuk rajta.

    Meghintjük sóval, és hozzáadjuk a fokhagymakrémet. Öntünk alá kevés vizet, kb. 0,5 dl-t, és lefedve puhára főzzük.

    Közben a megmosott petrezselyemlevelet egész apróra vágjuk. A megpuhult húshoz öntjük a tejszínt, hagyjuk felfőni, beleszórjuk a zöld levelet, és elzárjuk.

    Azonnal, melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Van úgy, hogy nincs ihlet és kell egy viszonylag gyors étel. Pont egy ilyen pillanatban született meg ez a roppant egyszerű, húsos fogás. Kínálhatjuk rizs körettel is, nálunk most párolt karfiol lett a kísérője.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá