Petrezselymes-tejszínes csirkecsíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Petrezselymes-tejszínes csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 3 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kicsit lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a husit fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük sóval, és hozzáadjuk a fokhagymakrémet. Öntünk alá kevés vizet, kb. 0,5 dl-t, és lefedve puhára főzzük.

Közben a megmosott petrezselyemlevelet egész apróra vágjuk. A megpuhult húshoz öntjük a tejszínt, hagyjuk felfőni, beleszórjuk a zöld levelet, és elzárjuk.

Azonnal, melegen kínáljuk.

Tipp:

Van úgy, hogy nincs ihlet és kell egy viszonylag gyors étel. Pont egy ilyen pillanatban született meg ez a roppant egyszerű, húsos fogás. Kínálhatjuk rizs körettel is, nálunk most párolt karfiol lett a kísérője.