Paradicsomos-paprikás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- olaj
- víz
- 20 dkg rizs
- 1 marék zöldborsó (lehet mirelit is)
- 1 szál sárgarépa
- só
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a megtisztított és felvágott hagymát a csíkokra vágott paprikával és felaprított paradicsommal.
Kicsit kihűtjük, majd botmixer segítségével pépesítjük. Kevés vizet adhatunk hozzá, ha túl sűrű lenne.
A csirkemellet felszeleteljük és kevés olajon megpirítjuk. Ezután a ráöntjük a sült paradicsomos-paprikás mártást és kb 10 percig főzzük.
Közben elkészítjük a rizst. A rizst egy lábasba öntjük, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. A répát meghámozzuk és apróra vágjuk. A répát és a borsót hozzáadjuk a rizshez, ízlés szerint sót adunk hozzá és készre főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »