Paradicsomos-paprikás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- olaj
- víz
- 20 dkg rizs
- 1 marék zöldborsó (lehet mirelit is)
- 1 szál sárgarépa
- só
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a megtisztított és felvágott hagymát a csíkokra vágott paprikával és felaprított paradicsommal.
Kicsit kihűtjük, majd botmixer segítségével pépesítjük. Kevés vizet adhatunk hozzá, ha túl sűrű lenne.
A csirkemellet felszeleteljük és kevés olajon megpirítjuk. Ezután a ráöntjük a sült paradicsomos-paprikás mártást és kb 10 percig főzzük.
Közben elkészítjük a rizst. A rizst egy lábasba öntjük, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. A répát meghámozzuk és apróra vágjuk. A répát és a borsót hozzáadjuk a rizshez, ízlés szerint sót adunk hozzá és készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









