Paradicsomos, mozzarellás csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé (ki melyiket szereti)
- grill fűszerkeverék
- 2 közepes paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- olaj a sütéshez
- 1 csomag salátakeverék
- 1 kis dobozos natúr joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- csipet szárított metélőhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet/csirkecomb filét kiolajozott tepsibe tesszük, majd bedörzsöljük grill fűszersóval. A húsok tetejére paradicsom szeleteket teszünk, azokra pedig mozzarella szeleteket teszünk.
Ezután kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe, majd lefóliázzuk azt. A fóliázott tepsit előmelegített sütőbe tesszük és közepes takarék lángon kb 10 percig sütjük/pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, ameddig a tetején a sajt szép barna, a hús omlós lesz kb 75 perc.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük. A salátához öntetet készítünk.
A natúr joghurtot a majonézzel és egy csipet szárított metélőhagymával simára keverünk.
A húst burgonyapürével, salátával és öntettel tálaljuk.