Paradicsomos, mozzarellás csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé (ki melyiket szereti)
- grill fűszerkeverék
- 2 közepes paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- olaj a sütéshez
- 1 csomag salátakeverék
- 1 kis dobozos natúr joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- csipet szárított metélőhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet/csirkecomb filét kiolajozott tepsibe tesszük, majd bedörzsöljük grill fűszersóval. A húsok tetejére paradicsom szeleteket teszünk, azokra pedig mozzarella szeleteket teszünk.
Ezután kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe, majd lefóliázzuk azt. A fóliázott tepsit előmelegített sütőbe tesszük és közepes takarék lángon kb 10 percig sütjük/pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, ameddig a tetején a sajt szép barna, a hús omlós lesz kb 75 perc.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük. A salátához öntetet készítünk.
A natúr joghurtot a majonézzel és egy csipet szárított metélőhagymával simára keverünk.
A húst burgonyapürével, salátával és öntettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »