Pácolt paradicsomos csirkenyárs recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 dl olaj
- 3 púpos tk sűrített paradicsom
- 0,5 kk só
- 1 púpos kk fűszerpaprika
- 1 púpos tk ételízesítő
- 3-4 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítése:
A páchoz az olajat, a paradicsommal, a sóval, fűszerpaprikával és az ételízesítővel simára keverjük.
A megtisztított húst kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk, és a pácba forgatjuk.
Hagyjuk pár órát pihenni, de jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
Pár darabot félbetört saslikpálcára tűzünk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a nyársakat közepestől mérsékeltebb lángon pár evőkanálnyi olajon megsütjük.
Melegen, sült krumpli körettel kínáljuk.
Tipp:
Ez egy nagyon könnyű és kicsit pikáns fogás. A paradicsom elég intenzív ízt kölcsönöz a húsnak. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes grillen elkészíteni, mert úgy még finomabb a csirke.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










