Pácolt paradicsomos csirkenyárs recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 dl olaj
- 3 púpos tk sűrített paradicsom
- 0,5 kk só
- 1 púpos kk fűszerpaprika
- 1 púpos tk ételízesítő
- 3-4 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítése:
A páchoz az olajat, a paradicsommal, a sóval, fűszerpaprikával és az ételízesítővel simára keverjük.
A megtisztított húst kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk, és a pácba forgatjuk.
Hagyjuk pár órát pihenni, de jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
Pár darabot félbetört saslikpálcára tűzünk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a nyársakat közepestől mérsékeltebb lángon pár evőkanálnyi olajon megsütjük.
Melegen, sült krumpli körettel kínáljuk.
Tipp:
Ez egy nagyon könnyű és kicsit pikáns fogás. A paradicsom elég intenzív ízt kölcsönöz a húsnak. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes grillen elkészíteni, mert úgy még finomabb a csirke.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »