Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással recept

Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Páchoz:

    • 8 csirkecomb (alsó, vagy felső)
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 1 ek mustár
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 2 babérlevél
    • bors ízlés szerint
    • 1 kk majoránna
    • 1 dl víz

    Mártáshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor kapor
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Pácolás:

    A húst megmossuk, és lehúzzuk a bőrét (elhagyható). A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és a hűtőbe tesszük.
    A húsokat közepes tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és 200 fokon sütni kezdjük. Az utolsó 10 percben, amikor már puha, levesszük a fóliát, és úgy pirítjuk.

    Mártás:

    A tejfölbe préseljük a megtisztított fokhagymát és egy csokor friss, összevágott kaprot. Jól kikeverjük, és a megsült hús mellé tálaljuk.

    A pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 140 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá