Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Páchoz:

  • 8 csirkecomb (alsó, vagy felső)
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 ek mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk majoránna
  • 1 dl víz

Mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Pácolás:

A húst megmossuk, és lehúzzuk a bőrét (elhagyható). A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és a hűtőbe tesszük.
A húsokat közepes tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és 200 fokon sütni kezdjük. Az utolsó 10 percben, amikor már puha, levesszük a fóliát, és úgy pirítjuk.

Mártás:

A tejfölbe préseljük a megtisztított fokhagymát és egy csokor friss, összevágott kaprot. Jól kikeverjük, és a megsült hús mellé tálaljuk.