Őzgerincben sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 10 dkg csirkemell sonka
- 10 dkg kemény sajt
- 1 csomag újhagyma
- 20 dkg bacon
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 szem aszalt szilva
- szárnyas fűszer
Elkészítése:
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnel úgy, hogy az egyik szelet az egyik, a következő a másik oldalon lógjon túl.
A csirkemelleket kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerrel befűszerezzük. A legjobb, ha ezt a műveletet a készítés előtti napon elvégezzük és hűtőben érleljük.
A befűszerezett húsok felét elrendezzük az őzgerincben, majd rárakjuk a többi hozzávalót: reszelt sajtot, az aszalt szilvát, a csíkokra vágott sonkát, a karikára vágott újhagymát, majd ráütünk négy tojást, mintha tükörtojást sütnénk. A tojásokat kicsit megsózzuk.
A maradék 2 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a húst, majd rakjuk rá a maradék csirkemell kockákat.
Takarjuk be a kilógó szalonnákkal, majd borítsuk be alufóliával és állítsuk egy tepsibe, amibe 1 bögre vizet is öntünk.
220 fokon 1 órán át sütjük. Utána levesszük a fóliát és a felső réteget pirosra sütjük. Kivesszük a tepsivel együtt és átfordítjuk az őzgerincből az egészet a tepsibe, hogy a felső baconos réteget is pirosra tudjuk sütni. Visszarakva a sütőbe addig sütjük, amíg ezt el nem érjük.
Tipp:
Készíthetünk hozzá bármilyen tetszés szerinti köretet, de jól mutat hidegtálon vagy saláta ágyon is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »