Hozzávalók:
Elkészítése:
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnel úgy, hogy az egyik szelet az egyik, a következő a másik oldalon lógjon túl.
A csirkemelleket kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerrel befűszerezzük. A legjobb, ha ezt a műveletet a készítés előtti napon elvégezzük és hűtőben érleljük.
A befűszerezett húsok felét elrendezzük az őzgerincben, majd rárakjuk a többi hozzávalót: reszelt sajtot, az aszalt szilvát, a csíkokra vágott sonkát, a karikára vágott újhagymát, majd ráütünk négy tojást, mintha tükörtojást sütnénk. A tojásokat kicsit megsózzuk.
A maradék 2 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a húst, majd rakjuk rá a maradék csirkemell kockákat.
Takarjuk be a kilógó szalonnákkal, majd borítsuk be alufóliával és állítsuk egy tepsibe, amibe 1 bögre vizet is öntünk.
220 fokon 1 órán át sütjük. Utána levesszük a fóliát és a felső réteget pirosra sütjük. Kivesszük a tepsivel együtt és átfordítjuk az őzgerincből az egészet a tepsibe, hogy a felső baconos réteget is pirosra tudjuk sütni. Visszarakva a sütőbe addig sütjük, amíg ezt el nem érjük.
Készíthetünk hozzá bármilyen tetszés szerinti köretet, de jól mutat hidegtálon vagy saláta ágyon is.