Őzgerincben sült csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Őzgerincben sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg csirkemell sonka
  • 10 dkg kemény sajt
  • 1 csomag újhagyma
  • 20 dkg bacon
  • 6 tojás
  • 6 szem aszalt szilva
  • szárnyas fűszer

Elkészítése:

Az őzgerinc formát kibéleljük baconnel úgy, hogy az egyik szelet az egyik, a következő a másik oldalon lógjon túl.

A csirkemelleket kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerrel befűszerezzük. A legjobb, ha ezt a műveletet a készítés előtti napon elvégezzük és hűtőben érleljük.

A befűszerezett húsok felét elrendezzük az őzgerincben, majd rárakjuk a többi hozzávalót: reszelt sajtot, az aszalt szilvát, a csíkokra vágott sonkát, a karikára vágott újhagymát, majd ráütünk négy tojást, mintha tükörtojást sütnénk. A tojásokat kicsit megsózzuk.

A maradék 2 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a húst, majd rakjuk rá a maradék csirkemell kockákat.

Takarjuk be a kilógó szalonnákkal, majd borítsuk be alufóliával és állítsuk egy tepsibe, amibe 1 bögre vizet is öntünk.

220 fokon 1 órán át sütjük. Utána levesszük a fóliát és a felső réteget pirosra sütjük. Kivesszük a tepsivel együtt és átfordítjuk az őzgerincből az egészet a tepsibe, hogy a felső baconos réteget is pirosra tudjuk sütni. Visszarakva a sütőbe addig sütjük, amíg ezt el nem érjük.

Tipp:

Készíthetünk hozzá bármilyen tetszés szerinti köretet, de jól mutat hidegtálon vagy saláta ágyon is.