Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Óvári csirkemell édesburgonya hasábokkal recept

Óvári csirkemell édesburgonya hasábokkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Feltéthez:

    • 250 g barna csiperke gomba
    • 1-2 csipet só
    • 1 csapott mk bors
    • 1 csapott tk majoránna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • 100 g gépsonka
    • 100 g (óvási) sajt (reszelt vagy szeletelt, bármelyik jó)

    Húshoz:

    • 300 g csirkemell
    • 1-2 csipet bors oldalanként
    • ízlés szerint só oldalanként
    • kis darab vaj a sütőtál kikenéséhez

    Hasábokhoz:

    • 1,5 nagyobb édesburgonya
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 mk só
    • csipet bors

    Elkészítése:

    Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítem.

    A vöröshagymát meghámozom, megmosom, finomra darabolom, majd az olajon üvegesre dinsztelem. A gombát is megmosom (nagyon gondosan!), felszeletelem és a hagymához adom. Közepes láng felett, gyakran kevergetve, pirítom. Közben sózom, borsozom, meghintem majorannával.

    Amikor teljesen összeesik és elfő alóla az összes folyadék, akkor van készen.

    A csirkemellet megmosom, megtisztítom, papírtörlőn leitatom róla a vizet. Hosszában és keresztben elvágom, így hat kisebb szelet húst kapok. Egy jénai tálat kivajazok, abban elhelyezem a szeleteket, melyek mindkét oldalát sózom, borsozom. Beterítem őket a sonkaszeletekkel, valamint a gombával, és megszórom reszelt sajttal.

    180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.

    Az édesburgonyát meghámozom, megmosom, hasábokra vágom és egy keverőtálba öntöm. Meglocsolom az olívaolajjal, meghintem sóval és borssal.

    Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, arra fektetem a hasábokat. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sülnek.

    Amint az édesburgonya elkészült, azonnal, még melegében tálalok.

    Ezek a hasábok nemcsak köretként szuperek, hanem bármilyen joghurtalapú mártogatóssal is fogyaszthatjuk, de vigyázzunk, mert ha egyszer elkezdjük, addig esszük, amíg el nem fogy.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá