Óvári csirkemell édesburgonya hasábokkal recept

Hozzávalók:
Feltéthez:
- 250 g barna csiperke gomba
- 1-2 csipet só
- 1 csapott mk bors
- 1 csapott tk majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 100 g gépsonka
- 100 g (óvási) sajt (reszelt vagy szeletelt, bármelyik jó)
Húshoz:
- 300 g csirkemell
- 1-2 csipet bors oldalanként
- ízlés szerint só oldalanként
- kis darab vaj a sütőtál kikenéséhez
Hasábokhoz:
- 1,5 nagyobb édesburgonya
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk só
- csipet bors
Elkészítése:
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítem.
A vöröshagymát meghámozom, megmosom, finomra darabolom, majd az olajon üvegesre dinsztelem. A gombát is megmosom (nagyon gondosan!), felszeletelem és a hagymához adom. Közepes láng felett, gyakran kevergetve, pirítom. Közben sózom, borsozom, meghintem majorannával.
Amikor teljesen összeesik és elfő alóla az összes folyadék, akkor van készen.
A csirkemellet megmosom, megtisztítom, papírtörlőn leitatom róla a vizet. Hosszában és keresztben elvágom, így hat kisebb szelet húst kapok. Egy jénai tálat kivajazok, abban elhelyezem a szeleteket, melyek mindkét oldalát sózom, borsozom. Beterítem őket a sonkaszeletekkel, valamint a gombával, és megszórom reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.
Az édesburgonyát meghámozom, megmosom, hasábokra vágom és egy keverőtálba öntöm. Meglocsolom az olívaolajjal, meghintem sóval és borssal.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, arra fektetem a hasábokat. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sülnek.
Amint az édesburgonya elkészült, azonnal, még melegében tálalok.
Ezek a hasábok nemcsak köretként szuperek, hanem bármilyen joghurtalapú mártogatóssal is fogyaszthatjuk, de vigyázzunk, mert ha egyszer elkezdjük, addig esszük, amíg el nem fogy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »