Óvári csirkemell édesburgonya hasábokkal recept

Hozzávalók:
Feltéthez:
- 250 g barna csiperke gomba
- 1-2 csipet só
- 1 csapott mk bors
- 1 csapott tk majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 100 g gépsonka
- 100 g (óvási) sajt (reszelt vagy szeletelt, bármelyik jó)
Húshoz:
- 300 g csirkemell
- 1-2 csipet bors oldalanként
- ízlés szerint só oldalanként
- kis darab vaj a sütőtál kikenéséhez
Hasábokhoz:
- 1,5 nagyobb édesburgonya
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk só
- csipet bors
Elkészítése:
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítem.
A vöröshagymát meghámozom, megmosom, finomra darabolom, majd az olajon üvegesre dinsztelem. A gombát is megmosom (nagyon gondosan!), felszeletelem és a hagymához adom. Közepes láng felett, gyakran kevergetve, pirítom. Közben sózom, borsozom, meghintem majorannával.
Amikor teljesen összeesik és elfő alóla az összes folyadék, akkor van készen.
A csirkemellet megmosom, megtisztítom, papírtörlőn leitatom róla a vizet. Hosszában és keresztben elvágom, így hat kisebb szelet húst kapok. Egy jénai tálat kivajazok, abban elhelyezem a szeleteket, melyek mindkét oldalát sózom, borsozom. Beterítem őket a sonkaszeletekkel, valamint a gombával, és megszórom reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.
Az édesburgonyát meghámozom, megmosom, hasábokra vágom és egy keverőtálba öntöm. Meglocsolom az olívaolajjal, meghintem sóval és borssal.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, arra fektetem a hasábokat. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sülnek.
Amint az édesburgonya elkészült, azonnal, még melegében tálalok.
Ezek a hasábok nemcsak köretként szuperek, hanem bármilyen joghurtalapú mártogatóssal is fogyaszthatjuk, de vigyázzunk, mert ha egyszer elkezdjük, addig esszük, amíg el nem fogy.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »