Omlós, ropogós kacsamell mandarinmártással recept
Hozzávalók:
- 2 kacsamell
- só
- őrölt bors
A mandarinmártás hozzávalói:
- 5 mandarin
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet
- 1/2 dl eperbor
- kevés frissen őrölt csili
- 1 ek mustár
Elkészítése:
A kacsamellet a bőrös felén beirdaltam, megsóztam, a húsos oldalán megborsoztam frissen őrölt, durva borssal. Éjszakára betettem a hűtőbe.
Másnap a bőrös felén kezdtem sütni, majd 3 perc múlva megfordítva a húsos felét is sütöttem 5 percig fedő alatt. Ezután sütőtálba rakva, kevés vizet alá öntve fólia alatt, előmelegített sütőben a bőrös felével felül, 20 percig sütöttem.
A sütés végén a fóliát levéve hagytam kicsit a bőrét pirulni.
A serpenyőben maradt kacsazsíron a fokhagymát kicsit megdinszteltem, majd felöntöttem eperborral és 1 kanál balzsamecettel, hozzáadtam a mandarin gerezdeket. Nagyon rövid párolás után, mikor a mandaringerezdek kicsit megduzzadtak, őröltem rá kevés csilit, és a mustárral együtt összeforraltam. (3 perc)
Az ezalatt pihentetett kacsamelleket felszeleteltem, és a párolt, mustáros mandarinmártással tálaltam.