Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós, ropogós kacsamell mandarinmártással recept

Omlós, ropogós kacsamell mandarinmártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kacsamell
    • őrölt bors

    A mandarinmártás hozzávalói:

    • 5 mandarin
    • 2 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 ek balzsamecet
    • 1/2 dl eperbor
    • kevés frissen őrölt csili
    • 1 ek mustár

    Elkészítése:

    A kacsamellet a bőrös felén beirdaltam, megsóztam, a húsos oldalán megborsoztam frissen őrölt, durva borssal. Éjszakára betettem a hűtőbe.

    Másnap a bőrös felén kezdtem sütni, majd 3 perc múlva megfordítva a húsos felét is sütöttem 5 percig fedő alatt. Ezután sütőtálba rakva, kevés vizet alá öntve fólia alatt, előmelegített sütőben a bőrös felével felül, 20 percig sütöttem.

    A sütés végén a fóliát levéve hagytam kicsit a bőrét pirulni.

    A serpenyőben maradt kacsazsíron a fokhagymát kicsit megdinszteltem, majd felöntöttem eperborral és 1 kanál balzsamecettel, hozzáadtam a mandarin gerezdeket. Nagyon rövid párolás után, mikor a mandaringerezdek kicsit megduzzadtak, őröltem rá kevés csilit, és a mustárral együtt összeforraltam. (3 perc)

    Az ezalatt pihentetett kacsamelleket felszeleteltem, és a párolt, mustáros mandarinmártással tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá