Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olaszos csirkemell hagymaágyon recept

Olaszos csirkemell hagymaágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
    • egy csokor apróra vágott bazsalikom
    • egy csokor apróra vágott oregánó
    • bors
    • olívaolaj
    • 2 szem paradicsom

    Elkészítése:

    A csirkemellfiléket lapjában elfelezem, majd egyenlő vastagságúra klopfolom.

    Ezután tálba teszem a húsokat, sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval megszórom, majd egy pici olívaolajjal jól bedolgozom a fűszereket a húsba.

    A lilahagymát félbe, majd szálára vágom vékonyan. Egy 30*20 cm-es tepsi alját vékonyan kikenem (olíva)olajjal, elterítem rajta a lilahagymát, majd 2 rétegben ráteszem a hússzeleteket és a tetejére paradicsom szeleteket teszek.

    Alufólia alatt 25 percet párolom, majd leveszem a fóliát és további 30 percig sütöm. Sülés közben 10 percenként megöntözöm a saját szaftjával.

    Miután megsült oregánóval dekorálom, fóliával visszatakarom és várok 30 percet, hogy a szaftját visszaigya magába. Ezután tálalható.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá