Olaszos csirkemell hagymaágyon recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- egy csokor apróra vágott bazsalikom
- egy csokor apróra vágott oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
- 2 szem paradicsom
Elkészítése:
A csirkemellfiléket lapjában elfelezem, majd egyenlő vastagságúra klopfolom.
Ezután tálba teszem a húsokat, sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval megszórom, majd egy pici olívaolajjal jól bedolgozom a fűszereket a húsba.
A lilahagymát félbe, majd szálára vágom vékonyan. Egy 30*20 cm-es tepsi alját vékonyan kikenem (olíva)olajjal, elterítem rajta a lilahagymát, majd 2 rétegben ráteszem a hússzeleteket és a tetejére paradicsom szeleteket teszek.
Alufólia alatt 25 percet párolom, majd leveszem a fóliát és további 30 percig sütöm. Sülés közben 10 percenként megöntözöm a saját szaftjával.
Miután megsült oregánóval dekorálom, fóliával visszatakarom és várok 30 percet, hogy a szaftját visszaigya magába. Ezután tálalható.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









