Olaszos csirkemell hagymaágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • egy csokor apróra vágott bazsalikom
  • egy csokor apróra vágott oregánó
  • bors
  • olívaolaj
  • 2 szem paradicsom

Elkészítése:

A csirkemellfiléket lapjában elfelezem, majd egyenlő vastagságúra klopfolom.

Ezután tálba teszem a húsokat, sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval megszórom, majd egy pici olívaolajjal jól bedolgozom a fűszereket a húsba.

A lilahagymát félbe, majd szálára vágom vékonyan. Egy 30*20 cm-es tepsi alját vékonyan kikenem (olíva)olajjal, elterítem rajta a lilahagymát, majd 2 rétegben ráteszem a hússzeleteket és a tetejére paradicsom szeleteket teszek.

Alufólia alatt 25 percet párolom, majd leveszem a fóliát és további 30 percig sütöm. Sülés közben 10 percenként megöntözöm a saját szaftjával.

Miután megsült oregánóval dekorálom, fóliával visszatakarom és várok 30 percet, hogy a szaftját visszaigya magába. Ezután tálalható.

Jó étvágyat!