Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négyborsos-paprikás csirkemell sonka recept

Négyborsos-paprikás csirkemell sonka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 2 tk só
    • 1 ek fokhagymakrém

    Páclé:

    • 1,5 dl olaj
    • 2 ek pirospaprika
    • 1 cs őrölt négyborsos keverék
    • kicsi fokhagymakrém (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A húst apróra kockázom és vagy ledarálom vagy botmixerrel pépesítem. Sózom, ízesítem a fokhagymával és alaposan összedolgozom.

    Folpackba csomagolom a masszát és feltekerem úgy, hogy rúd formája legyen és a hús sehol ne lógjon ki belőle. A húsrudat alufóliába is becsomagolom még.

    A húsrudat egy mélyebb jénaiiba teszem, aminek van fedele. A hús alá öntök kb 2-3 dl vizet, ráteszem a fedelét és 180 fokon kb 45-50 percig hőkezelem.

    Óvatosan kibontom a kész sonkát és még melegen körbekenem az előzőleg elkészített páclével (ízesített olajjal), majd hűtőbe teszem.

    Másnap szeletelve tálaljuk.

    Tipp:

    Ízesíthető sajttal, pritamin paprikával, uborkával, kukoricával. A fantáziátokra van bízva :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá