Négyborsos-paprikás csirkemell sonka recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 tk só
- 1 ek fokhagymakrém
Páclé:
- 1,5 dl olaj
- 2 ek pirospaprika
- 1 cs őrölt négyborsos keverék
- kicsi fokhagymakrém (ízlés szerint)
Elkészítése:
A húst apróra kockázom és vagy ledarálom vagy botmixerrel pépesítem. Sózom, ízesítem a fokhagymával és alaposan összedolgozom.
Folpackba csomagolom a masszát és feltekerem úgy, hogy rúd formája legyen és a hús sehol ne lógjon ki belőle. A húsrudat alufóliába is becsomagolom még.
A húsrudat egy mélyebb jénaiiba teszem, aminek van fedele. A hús alá öntök kb 2-3 dl vizet, ráteszem a fedelét és 180 fokon kb 45-50 percig hőkezelem.
Óvatosan kibontom a kész sonkát és még melegen körbekenem az előzőleg elkészített páclével (ízesített olajjal), majd hűtőbe teszem.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Tipp:
Ízesíthető sajttal, pritamin paprikával, uborkával, kukoricával. A fantáziátokra van bízva :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »