Négyborsos-paprikás csirkemell sonka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 tk só
- 1 ek fokhagymakrém
Páclé:
- 1,5 dl olaj
- 2 ek pirospaprika
- 1 cs őrölt négyborsos keverék
- kicsi fokhagymakrém (ízlés szerint)
Elkészítése:
A húst apróra kockázom és vagy ledarálom vagy botmixerrel pépesítem. Sózom, ízesítem a fokhagymával és alaposan összedolgozom.
Folpackba csomagolom a masszát és feltekerem úgy, hogy rúd formája legyen és a hús sehol ne lógjon ki belőle. A húsrudat alufóliába is becsomagolom még.
A húsrudat egy mélyebb jénaiiba teszem, aminek van fedele. A hús alá öntök kb 2-3 dl vizet, ráteszem a fedelét és 180 fokon kb 45-50 percig hőkezelem.
Óvatosan kibontom a kész sonkát és még melegen körbekenem az előzőleg elkészített páclével (ízesített olajjal), majd hűtőbe teszem.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Tipp:
Ízesíthető sajttal, pritamin paprikával, uborkával, kukoricával. A fantáziátokra van bízva :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.