Négyborsos-paprikás csirkemell sonka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 tk só
  • 1 ek fokhagymakrém

Páclé:

  • 1,5 dl olaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 cs őrölt négyborsos keverék
  • kicsi fokhagymakrém (ízlés szerint)

Elkészítése:

A húst apróra kockázom és vagy ledarálom vagy botmixerrel pépesítem. Sózom, ízesítem a fokhagymával és alaposan összedolgozom.

Folpackba csomagolom a masszát és feltekerem úgy, hogy rúd formája legyen és a hús sehol ne lógjon ki belőle. A húsrudat alufóliába is becsomagolom még.

A húsrudat egy mélyebb jénaiiba teszem, aminek van fedele. A hús alá öntök kb 2-3 dl vizet, ráteszem a fedelét és 180 fokon kb 45-50 percig hőkezelem.

Óvatosan kibontom a kész sonkát és még melegen körbekenem az előzőleg elkészített páclével (ízesített olajjal), majd hűtőbe teszem.

Másnap szeletelve tálaljuk.

Tipp:

Ízesíthető sajttal, pritamin paprikával, uborkával, kukoricával. A fantáziátokra van bízva :)