Natúr csirkemell lecsós raguval recept
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- só
- frissen őrölt bors
- 1 vöröshagyma
- 2 paprika (szebb, ha színes)
- 2 hámozott paradicsom
- 0,5 dl száraz fehérbor
- kis csokor petrezselyemzöld
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket kettévágjuk, rostjait szétverjük (kiklopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk, és keveset pihentetjük, hogy a só beszívódjon a húsba.
A hagymát és a paprikát karikákra vágjuk. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük mindkét oldalán, és mikor elérték tökéletes állagukat, tányérra szedjük őket.
A karikára vágott hagymát ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, kevés bort töltünk hozzá, és mikor a hagyma is megpuhult, a paprika karikákkal is átforgatjuk. A paradicsom közben szétfő, és ez adja ételünk szaftját. Ügyeljünk, hogy a paprika megőrizze roppanósságát!
Közben elkészítjük a köretet. Ajánlom a rizst, a tarhonyát, vagy a krumplipürét.
A sült csirkemellet a lecsós raguval és a körettel kínáljuk.
Tipp:
Végső esetben natúr lecsót is használhatunk, amikor nincs friss.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

