Natúr csirkemell lecsós raguval recept

Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- só
- frissen őrölt bors
- 1 vöröshagyma
- 2 paprika (szebb, ha színes)
- 2 hámozott paradicsom
- 0,5 dl száraz fehérbor
- kis csokor petrezselyemzöld
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket kettévágjuk, rostjait szétverjük (kiklopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk, és keveset pihentetjük, hogy a só beszívódjon a húsba.
A hagymát és a paprikát karikákra vágjuk. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük mindkét oldalán, és mikor elérték tökéletes állagukat, tányérra szedjük őket.
A karikára vágott hagymát ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, kevés bort töltünk hozzá, és mikor a hagyma is megpuhult, a paprika karikákkal is átforgatjuk. A paradicsom közben szétfő, és ez adja ételünk szaftját. Ügyeljünk, hogy a paprika megőrizze roppanósságát!
Közben elkészítjük a köretet. Ajánlom a rizst, a tarhonyát, vagy a krumplipürét.
A sült csirkemellet a lecsós raguval és a körettel kínáljuk.
Tipp:
Végső esetben natúr lecsót is használhatunk, amikor nincs friss.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »