Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Natúr csirkemell lecsós raguval recept

Natúr csirkemell lecsós raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkemell
    • frissen őrölt bors
    • 1 vöröshagyma
    • 2 paprika (szebb, ha színes)
    • 2 hámozott paradicsom
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkemelleket kettévágjuk, rostjait szétverjük (kiklopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk, és keveset pihentetjük, hogy a só beszívódjon a húsba.

    A hagymát és a paprikát karikákra vágjuk. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük mindkét oldalán, és mikor elérték tökéletes állagukat, tányérra szedjük őket.

    A karikára vágott hagymát ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, kevés bort töltünk hozzá, és mikor a hagyma is megpuhult, a paprika karikákkal is átforgatjuk. A paradicsom közben szétfő, és ez adja ételünk szaftját. Ügyeljünk, hogy a paprika megőrizze roppanósságát!

    Közben elkészítjük a köretet. Ajánlom a rizst, a tarhonyát, vagy a krumplipürét.

    A sült csirkemellet a lecsós raguval és a körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Végső esetben natúr lecsót is használhatunk, amikor nincs friss.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá