Narancsszószos csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4-6 csirkecomb (felső)
- 3 narancs
- 1 dl fehérbor
- só, bors
- 1 csapott ek liszt + a forgatáshoz
Elkészítése:
Egy narancsnak lereszeljük a héját és a többivel együtt kifacsarjuk a levét.
A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk, majd besózzuk és lisztben megforgatjuk.
Ezután egy sepenyőben 4 ek olajat hevítünk és a combok mindkét oldalát jól átpirítjuk benne. Hozzáöntjük a bort, a naracslé felét, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd lefedve kb 30 percig forraljuk, időnkét átforgatva a húst.
Amikor a hús megpuhult egy tányérra szedjük, a maradék narancslevet elkeverjük a liszttel, a serpenyőbe öntjük és összeforraljuk.
Végül hozzáadjuk a narancs reszelt héját és viszzahelyezzük a combokat a szószba.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.