Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsszószos csirke recept

Narancsszószos csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-6 csirkecomb (felső)
    • 3 narancs
    • 1 dl fehérbor
    • só, bors
    • 1 csapott ek liszt + a forgatáshoz

    Elkészítése:

    Egy narancsnak lereszeljük a héját és a többivel együtt kifacsarjuk a levét.

    A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk, majd besózzuk és lisztben megforgatjuk.

    Ezután egy sepenyőben 4 ek olajat hevítünk és a combok mindkét oldalát jól átpirítjuk benne. Hozzáöntjük a bort, a naracslé felét, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd lefedve kb 30 percig forraljuk, időnkét átforgatva a húst.

    Amikor a hús megpuhult egy tányérra szedjük, a maradék narancslevet elkeverjük a liszttel, a serpenyőbe öntjük és összeforraljuk.

    Végül hozzáadjuk a narancs reszelt héját és viszzahelyezzük a combokat a szószba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá