Narancsszószos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-6 csirkecomb (felső)
  • 3 narancs
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors
  • 1 csapott ek liszt + a forgatáshoz

Elkészítése:

Egy narancsnak lereszeljük a héját és a többivel együtt kifacsarjuk a levét.

A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és kicsontozzuk, majd besózzuk és lisztben megforgatjuk.

Ezután egy sepenyőben 4 ek olajat hevítünk és a combok mindkét oldalát jól átpirítjuk benne. Hozzáöntjük a bort, a naracslé felét, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd lefedve kb 30 percig forraljuk, időnkét átforgatva a húst.

Amikor a hús megpuhult egy tányérra szedjük, a maradék narancslevet elkeverjük a liszttel, a serpenyőbe öntjük és összeforraljuk.

Végül hozzáadjuk a narancs reszelt héját és viszzahelyezzük a combokat a szószba.