Narancsos kacsasült recept

Hozzávalók:
- 1 konyhakész kacsa
- só
- őrölt bors
- 2 narancs
- 2 tyúkhúsleves kocka
- 1 dl vörösbor
Elkészítése:
A kacsát megmostam, a bőrét beírdaltam, majd sóztam és borsoztam.
A kacsát zsírral kent, hőálló fedeles tálba tettem, 2 dl vizet öntöttem alá, belemorzsoltam a kockákat és narancshéjat reszeltem rá.
A tál tetejét rátettem, majd 200 fokon sütöttem.
Közben a pecsenyelével öntöztem, majd a sütés vége felé a beirdalt mellbe narancsszeleteket tűztem, majd vörösbort öntöttem alá.
A tál tetejét levettem és pirosra sütöttem. Nagyon finom omlós kacsasült lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »