Narancsos kacsasült recept
Hozzávalók:
- 1 konyhakész kacsa
- só
- őrölt bors
- 2 narancs
- 2 tyúkhúsleves kocka
- 1 dl vörösbor
Elkészítése:
A kacsát megmostam, a bőrét beírdaltam, majd sóztam és borsoztam.
A kacsát zsírral kent, hőálló fedeles tálba tettem, 2 dl vizet öntöttem alá, belemorzsoltam a kockákat és narancshéjat reszeltem rá.
A tál tetejét rátettem, majd 200 fokon sütöttem.
Közben a pecsenyelével öntöztem, majd a sütés vége felé a beirdalt mellbe narancsszeleteket tűztem, majd vörösbort öntöttem alá.
A tál tetejét levettem és pirosra sütöttem. Nagyon finom omlós kacsasült lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









