Narancsos kacsasült

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Narancsos kacsasült

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész kacsa
  • őrölt bors
  • 2 narancs
  • 2 tyúkhúsleves kocka
  • 1 dl vörösbor

Elkészítése:

A kacsát megmostam, a bőrét beírdaltam, majd sóztam és borsoztam.

A kacsát zsírral kent, hőálló fedeles tálba tettem, 2 dl vizet öntöttem alá, belemorzsoltam a kockákat és narancshéjat reszeltem rá.

A tál tetejét rátettem, majd 200 fokon sütöttem.

Közben a pecsenyelével öntöztem, majd a sütés vége felé a beirdalt mellbe narancsszeleteket tűztem, majd vörösbort öntöttem alá.

A tál tetejét levettem és pirosra sütöttem. Nagyon finom omlós kacsasült lett.