Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos kacsafalatok recept

Narancsos kacsafalatok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsahús (comb, mell)
    • 1 kisebb zellergumó
    • 1 sárgarépa
    • 1 vöröshagyma
    • 4 ek kacsazsír
    • 3 narancs
    • 2 dl száraz vörösbor

    Elkészítése:

    A zellert és sárgarépát megtisztítom, és vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágom. Az egyik narancsnak vékonyan lereszelem a héját, meghámozom, és a húsát felkockázom. 2 narancsnak kifacsarom a levét.

    A kacsahúsról levágom a zsíros bőröket, a húst tojásnyi darabokra vágom, és besózom. A zsíros bőröket felaprítom, és kisütöm, majd kiszedem belőle a töpörtyűt. A visszamaradt zsíron minden oldalán megpirítom a kacsadarabokat, és egy tepsibe helyezem azokat.

    Ezután a serpenyőben lévő zsíron megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a zellert és a sárgarépát. Pár percig pirítom, és a tepsiben lévő húsra öntöm egyenletesen elosztva. Meghintem a reszelt narancshéjjal, elrendezem rajta a narancsdarabokat, aláöntöm a narancslevet és bort.

    Előmelegített, 190 fokos sütőben 80 percig sütöm. Közben párszor meglocsolom a saját levével.
    Sült krumplival tálalom.

    A narancsos kacsafalatok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 115 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá