Hozzávalók:
Elkészítése:
A zellert és sárgarépát megtisztítom, és vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágom. Az egyik narancsnak vékonyan lereszelem a héját, meghámozom, és a húsát felkockázom. 2 narancsnak kifacsarom a levét.
A kacsahúsról levágom a zsíros bőröket, a húst tojásnyi darabokra vágom, és besózom. A zsíros bőröket felaprítom, és kisütöm, majd kiszedem belőle a töpörtyűt. A visszamaradt zsíron minden oldalán megpirítom a kacsadarabokat, és egy tepsibe helyezem azokat.
Ezután a serpenyőben lévő zsíron megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a zellert és a sárgarépát. Pár percig pirítom, és a tepsiben lévő húsra öntöm egyenletesen elosztva. Meghintem a reszelt narancshéjjal, elrendezem rajta a narancsdarabokat, aláöntöm a narancslevet és bort.
Előmelegített, 190 fokos sütőben 80 percig sütöm. Közben párszor meglocsolom a saját levével.
Sült krumplival tálalom.