Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos kacsa recept

Narancsos kacsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 db kacsacomb
    • 1 db vöröshagyma
    • 50 dkg gomba
    • 200 ml barbecue szósz
    • 3 ek cukor
    • 3 dl vörösbor
    • 2 db narancs
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 csipet bors
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk.

    Kevés olajon 3 ek cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük.

    Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk.

    Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Burgonyakrokettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá