Narancsos kacsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db kacsacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 200 ml barbecue szósz
  • 3 ek cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 2 db narancs
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 csipet bors
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk.

Kevés olajon 3 ek cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük.

Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk.

Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket.

Burgonyakrokettel tálaljuk.