Mustáros-tejfölös csirke recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell és csirkecomb filé vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg galambica gomba
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk házi paprikakrém
- 1 kk házi vegeta
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkehúst apróbb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben a felhevített étolajon elősütjük mindkét oldalát.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a gomba szeleteket, fűszereket és párolni kezdjük. Hozzáadjuk az elősütött húsokat és együtt készre főzzük.
A tejszínt, a tejfölt, a mustárt a liszttel simára keverjük és a gombás húshoz keverve összefőzzük. Friss vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Galuskát készítettem mellé, de más köret is lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










