Mustáros csirkemell rántva recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 evőkanál mustár
Panírozáshoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
A hús beforgatásához sütés előtt:
- 3 evőkanál liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral.
A felvert tojásokat a tejjel, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük.
A 3 evőkanál lisztet egy tányérba tesszük és sózzuk, borsozzuk. A húsokat először ebbe mártjuk, majd a panírba.
Forró étolajban kisütjük a húsokat, papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olajat.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk (nálunk most burgoya készült mellé).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.