Mustáros csirkemell rántva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 evőkanál mustár

Panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A hús beforgatásához sütés előtt:

  • 3 evőkanál liszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral.

A felvert tojásokat a tejjel, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük.

A 3 evőkanál lisztet egy tányérba tesszük és sózzuk, borsozzuk. A húsokat először ebbe mártjuk, majd a panírba.

Forró étolajban kisütjük a húsokat, papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olajat.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk (nálunk most burgoya készült mellé).