Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek krémsajt
Elkészítése:
A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).
Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta.Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.
Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Azonnal tálalhatjuk!
Nézd meg videón is:
A mustáros csirkefalatok zöldborsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »