Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb filé
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 szál újhagyma fehér része
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsalaplé
  • 2 ek mézes mustár
  • 60 dkg frissen kifejtett borsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek krémsajt

Elkészítése:

A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).

Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta.Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.

Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

Azonnal tálalhatjuk!