“Mindig kevés” flekken-csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 dl étolaj
- 1 dl olíva olaj
- pirospaprika
- csili paprika
- 1 db. citrom reszelt héja és leve
- 1 egész fej fokhagyma
- 1 evőkanál méz
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet elszeletelem, enyhén sózom, borsozom, majd kevés olajon készre sütöm.
Az olíva olajban elkeverem a fűszereket, mézet és citrom levét. A kisült húsokat átforgatom benne, majd hirtelen átsütöm ismét, hogy rá karamelizállódjon.
Tipp:
Legtöbbször sütőzacskóban sütött, karikára vágott, fűszeres burgonyával készítem el. A családom egyik nagy kedvence. Mennyisége soha nem elég! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









