Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-narancsos csirkecomb recept

Mézes-narancsos csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 csirkecomb
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • 2 narancs
    • 2 evőkanál méz
    • kakukkfű
    • 2-3 ág friss rozmaring

    Elkészítése:

    A csirkecombokat szárazra töröljük, majd ráöntjük a vaj felét és majd megszórjuk a fűszerpaprikával, fokhagymaporral és a kakukkfűvel, majd az egészet jó alaposan összeforgatjuk.

    Letakarjuk és 2-3 órát hagyjuk pácolódni.

    1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak kifacsarjuk a levét és összekeverjük a kissé megolvasztott mézzel és a megmaradt és felmelegített vajjal.

    A narancsszeletek felét egy hőálló tál vagy tepsi aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és ráöntjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval, melléhelyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot.

    Tetejére alufóliát teszünk, előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük az alufóliát.

    10 percig pihentetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá