Mézes-narancsos csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 narancs
- 2 evőkanál méz
- só
- kakukkfű
- 2-3 ág friss rozmaring
Elkészítése:
A csirkecombokat szárazra töröljük, majd ráöntjük a vaj felét és majd megszórjuk a fűszerpaprikával, fokhagymaporral és a kakukkfűvel, majd az egészet jó alaposan összeforgatjuk.
Letakarjuk és 2-3 órát hagyjuk pácolódni.
1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak kifacsarjuk a levét és összekeverjük a kissé megolvasztott mézzel és a megmaradt és felmelegített vajjal.
A narancsszeletek felét egy hőálló tál vagy tepsi aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és ráöntjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval, melléhelyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot.
Tetejére alufóliát teszünk, előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük az alufóliát.
10 percig pihentetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »