Mézes-narancsos csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 narancs
- 2 evőkanál méz
- só
- kakukkfű
- 2-3 ág friss rozmaring
Elkészítése:
A csirkecombokat szárazra töröljük, majd ráöntjük a vaj felét és majd megszórjuk a fűszerpaprikával, fokhagymaporral és a kakukkfűvel, majd az egészet jó alaposan összeforgatjuk.
Letakarjuk és 2-3 órát hagyjuk pácolódni.
1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak kifacsarjuk a levét és összekeverjük a kissé megolvasztott mézzel és a megmaradt és felmelegített vajjal.
A narancsszeletek felét egy hőálló tál vagy tepsi aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és ráöntjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval, melléhelyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot.
Tetejére alufóliát teszünk, előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük az alufóliát.
10 percig pihentetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









