Mézes-narancsos csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkecomb
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál méz
  • kakukkfű
  • 2-3 ág friss rozmaring

Elkészítése:

A csirkecombokat szárazra töröljük, majd ráöntjük a vaj felét és majd megszórjuk a fűszerpaprikával, fokhagymaporral és a kakukkfűvel, majd az egészet jó alaposan összeforgatjuk.

Letakarjuk és 2-3 órát hagyjuk pácolódni.

1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak kifacsarjuk a levét és összekeverjük a kissé megolvasztott mézzel és a megmaradt és felmelegített vajjal.

A narancsszeletek felét egy hőálló tál vagy tepsi aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és ráöntjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval, melléhelyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot.

Tetejére alufóliát teszünk, előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük az alufóliát.

10 percig pihentetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.