Mézes-mustáros fűszeres csirke recept
Hozzávalók:
- 1 egész csirke (kb. 1,5-2 kg-os)
- 3 ek méz
- 1,5 ek mustár
- késhegynyi fehér bors + a zöldség szóráshoz is ennyi
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék, plusz kb még ennyi a szóráshoz
- só ízlés szerint (kb én 1 ek – nyit használtam összesen)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 tv paprika
- 250 g zöldségkeverék (mexikói vagy sima francia saláta alap)
- fél doboz kukorica konzerv
Elkészítése:
A csirkét feldaraboltam. A mézet, mustárt, fehér borsot, szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy kis tálban, és bekentem a húsokat.
Belefektettem a húst egy olyan tepsibe, aminek van teteje, és még egy kis szárnyas fűszer keverékkel megszórtam. Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam és rátettem a húsra.
Ezután jött a paradicsom karika, paprika karika, amiket az szeletelő késsel vágtam fel. Következett a Szivárvány zöldségkeverék, amiben van karfiol, brokkoli, sárgarépa. Végül a kukorica. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval és fehér borssal meghintettem.
Lezártam tepsit a tetejével, vagy ha nincs ilyen tepsink, akkor alufóliával, és 2-3 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután 190 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Köretként kínálhatunk hozzá petrezselymes újburgonyát vagy rizst és salátát.
Jó étvágyat!