Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros fűszeres csirke recept

Mézes-mustáros fűszeres csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke (kb. 1,5-2 kg-os)
    • 3 ek méz
    • 1,5 ek mustár
    • késhegynyi fehér bors + a zöldség szóráshoz is ennyi
    • 1 tk szárnyas fűszerkeverék, plusz kb még ennyi a szóráshoz
    • só ízlés szerint (kb én 1 ek – nyit használtam összesen)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 tv paprika
    • 250 g zöldségkeverék (mexikói vagy sima francia saláta alap)
    • fél doboz kukorica konzerv

    Elkészítése:

    A csirkét feldaraboltam. A mézet, mustárt, fehér borsot, szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy kis tálban, és bekentem a húsokat.

    Belefektettem a húst egy olyan tepsibe, aminek van teteje, és még egy kis szárnyas fűszer keverékkel megszórtam. Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam és rátettem a húsra.

    Ezután jött a paradicsom karika, paprika karika, amiket az szeletelő késsel vágtam fel. Következett a Szivárvány zöldségkeverék, amiben van karfiol, brokkoli, sárgarépa. Végül a kukorica. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval és fehér borssal meghintettem.

    Lezártam tepsit a tetejével, vagy ha nincs ilyen tepsink, akkor alufóliával, és 2-3 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután 190 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

    Köretként kínálhatunk hozzá petrezselymes újburgonyát vagy rizst és salátát.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá