Mézes-mustáros fűszeres csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mézes-mustáros fűszeres csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (kb. 1,5-2 kg-os)
  • 3 ek méz
  • 1,5 ek mustár
  • késhegynyi fehér bors + a zöldség szóráshoz is ennyi
  • 1 tk szárnyas fűszerkeverék, plusz kb még ennyi a szóráshoz
  • só ízlés szerint (kb én 1 ek – nyit használtam összesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 250 g zöldségkeverék (mexikói vagy sima francia saláta alap)
  • fél doboz kukorica konzerv

Elkészítése:

A csirkét feldaraboltam. A mézet, mustárt, fehér borsot, szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy kis tálban, és bekentem a húsokat.

Belefektettem a húst egy olyan tepsibe, aminek van teteje, és még egy kis szárnyas fűszer keverékkel megszórtam. Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam és rátettem a húsra.

Ezután jött a paradicsom karika, paprika karika, amiket az szeletelő késsel vágtam fel. Következett a Szivárvány zöldségkeverék, amiben van karfiol, brokkoli, sárgarépa. Végül a kukorica. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval és fehér borssal meghintettem.

Lezártam tepsit a tetejével, vagy ha nincs ilyen tepsink, akkor alufóliával, és 2-3 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután 190 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

Köretként kínálhatunk hozzá petrezselymes újburgonyát vagy rizst és salátát.
Jó étvágyat!