Mézes-mustáros csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
Fűszerek ízlés szerint:
- só, bors, kakukkfű, tárkony, pirospaprika
Továbbá:
- étolaj/zsír
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek méz
- 1 ek mustár
Elkészítése:
A mázhoz összekeverünk kb. 2 ek. mézet, 1 ek. mustárt és az összezúzott vagy aprított fokhagymát.
A combokat ízlés szerint fűszerezzük, beletesszük étolajjal vagy zsírral kikent tepsibe.
A hagymát felszeletelve a húsra szórjuk, alufóliával befedjük, majd 200 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
Amikor már majdnem kész, a fóliát levesszük, és miután kapott egy kis ropogós réteget, rákenjük a mézes-mustáros-fokhagymás mázat, és tovább sütjük úgy 10 percig.
Krumplipürével, barackkompóttal csodás ebédet kínálhatunk vendégeinknek.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »