Mézes-mustáros csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
Fűszerek ízlés szerint:
- só, bors, kakukkfű, tárkony, pirospaprika
Továbbá:
- étolaj/zsír
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek méz
- 1 ek mustár
Elkészítése:
A mázhoz összekeverünk kb. 2 ek. mézet, 1 ek. mustárt és az összezúzott vagy aprított fokhagymát.
A combokat ízlés szerint fűszerezzük, beletesszük étolajjal vagy zsírral kikent tepsibe.
A hagymát felszeletelve a húsra szórjuk, alufóliával befedjük, majd 200 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
Amikor már majdnem kész, a fóliát levesszük, és miután kapott egy kis ropogós réteget, rákenjük a mézes-mustáros-fokhagymás mázat, és tovább sütjük úgy 10 percig.
Krumplipürével, barackkompóttal csodás ebédet kínálhatunk vendégeinknek.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









